Nutriční hodnoty (Francouzský hruškový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 22 483 kJ / 5 374 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 76,53 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,64 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,89 g | 
| Tuky | 235,72 g | 
| – nasycené | 99,55 g | 
| – nenasycené | 121,29 g | 
| –– mononenasycené | 95,71 g | 
| –– polynenasycené | 25,58 g | 
| ––– omega 3 | 6,33 g | 
| Vláknina | 36,30 g | 
| Cholesterol | 1,46 g | 
| Sodík | 912 mg | 
| Sůl | 2,04 g | 
| Sacharidy | 718,36 g | 
| – cukry | 478,78 g | 
| ––– laktóza | 11,08 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 7 7 hrušek | Hruška čerstvá | 910 g | 
| cukr na posypání | Cukr bílý | |
| mletá skořice (dle chuti) | Skořice ceylonská mletá | |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g | 
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g | 
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml | 
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| 6 lžic 6 lžic oleje | Olej řepkový | 66 ml | 
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g | 
| 160 g 160 g másla | Máslo kravské | 160 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g | 
| 6 lžic 6 lžic cukru | Cukr bílý | 150 g | 
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
 
	