Nutriční hodnoty (Bramborové šišky po selsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 4 131 kJ / 987 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
| Tuky | 68,31 g |
| – nasycené | 33,92 g |
| – nenasycené | 30,63 g |
| –– mononenasycené | 26,30 g |
| –– polynenasycené | 4,33 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 5,50 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 1,46 g |
| Sůl | 3,56 g |
| Sacharidy | 60,90 g |
| – cukry | 9,55 g |
| ––– laktóza | 7,05 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 středních uvařených brambor (vařených den předem) | Brambor zimní | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce Solamylu | Bramborový škrob | 15 g |
| hrubá mouka (nebo krupička, dle potřeby) | Mouka pšeničná hrubá | |
| 50 g 50 g uzeného špeku | Špek | 50 g |
| 50 g 50 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| 100 g 100 g smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| sádlo (nebo olej) | Sádlo vepřové |