Nutriční hodnoty (Bramborové šišky po selsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 4 131 kJ / 987 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 24,48 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 68,31 g |
– nasycené | 33,92 g |
– nenasycené | 30,63 g |
–– mononenasycené | 26,30 g |
–– polynenasycené | 4,33 g |
––– omega 3 | 0,23 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 1,46 g |
Sůl | 3,56 g |
Sacharidy | 60,90 g |
– cukry | 9,55 g |
––– laktóza | 7,05 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 středních uvařených brambor (vařených den předem) | Brambor zimní | 250 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 lžíce 1 lžíce Solamylu | Bramborový škrob | 15 g |
hrubá mouka (nebo krupička, dle potřeby) | Mouka pšeničná hrubá | |
50 g 50 g uzeného špeku | Špek | 50 g |
50 g 50 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
100 g 100 g smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
sádlo (nebo olej) | Sádlo vepřové |