Nutriční hodnoty (Strakatý makovo-vaječný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 9 572 kJ / 2 288 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,41 g |
| Tuky | 85,86 g |
| – nasycené | 24,21 g |
| – nenasycené | 51,04 g |
| –– mononenasycené | 36,00 g |
| –– polynenasycené | 15,04 g |
| ––– omega 3 | 1,06 g |
| Vláknina | 4,90 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 771 mg |
| Sůl | 2,21 g |
| Sacharidy | 307,20 g |
| – cukry | 162,00 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 75 g 75 g změklé Hery (nebo másla) | Margarín | 75 g |
| 50 g 50 g cukru krupice | Cukr bílý | 50 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 2 kypřicího prášku | Kypřící prášek | |
| 1/2 litru 1/2 litru mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 2 balíčky 2 balíčky hotové makové náplně | ||
| 400 g 400 g zakysané smetany (čím hustší, tím lepší) | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |