Nutriční hodnoty (Kedlubnová polévka s máslovou jíškou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 368 kJ / 327 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,18 g |
| Tuky | 17,12 g |
| – nasycené | 10,74 g |
| – nenasycené | 5,99 g |
| –– mononenasycené | 5,27 g |
| –– polynenasycené | 0,72 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 7,95 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 71 mg |
| Sůl | 0,19 g |
| Sacharidy | 33,51 g |
| – cukry | 9,36 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 750 ml 750 ml vody | Voda | 750 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1/2 1/2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 90 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/2 1/2 pastináku | Pastinák čerstvý | |
| 1 1 brambora | Brambor zimní | 50 g |
| polévkové koření (možno vynechat) | Polévkové koření tekuté |