Nutriční hodnoty (Hřebíková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 241 kJ / 775 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,54 g |
| Tuky | 39,64 g |
| – nasycené | 16,42 g |
| – nenasycené | 18,26 g |
| –– mononenasycené | 14,39 g |
| –– polynenasycené | 3,87 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 10,66 g |
| Cholesterol | 557 mg |
| Sodík | 294 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 72,88 g |
| – cukry | 9,58 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel kořenová | Petržel kořenová čerstvá | |
| kus kus celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| kousek kousek špeku | Špek | |
| 50 g 50 g krup vařených | Kroupy ječné | 50 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 hřebíček | Hřebíček | |
| čerstvé houby (nebo sušené houby) | Hřib čerstvý | |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| maggi | Polévkové koření tekuté | |
| jíška | Jíška máslová | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |