Nutriční hodnoty (Brambory zapečené s Romadurem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 197 kJ / 1 720 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 96,06 g |
| – nasycené | 56,82 g |
| – nenasycené | 33,50 g |
| –– mononenasycené | 27,80 g |
| –– polynenasycené | 5,70 g |
| ––– omega 3 | 0,88 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 509 mg |
| Sodík | 234 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 168,95 g |
| – cukry | 16,25 g |
| ––– laktóza | 6,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 2 2 sýry Romadur | Romadur 40 % t. v s. | |
| 2,5 dcl 2,5 dcl šlehačky | Šlehačka 35% | 250 ml |
| máslo | Máslo kravské | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |