Salát MIX

clupmi Kuchař: clupmi

Doba přípravy: 30 min. 4 porce Saláty 7 názorů

Suroviny

ledový salát
frisee
escarola
mrkev
bílé zelí
(v různých poměrech)
Zálivka:
olej
ocet
cukr
sůl, špetka
voda
acidofilní mléko
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu dáme pár kapek oleje, zahřejeme a zalijeme octovou zálivkou. Necháme provařit, odstavíme a necháme vychladnout (ve dřezu s ledovou vodou).

  2. Touto směsí zalijeme salát, promícháme a nahoru pak ještě dáme acidofilní mléko.

Poznámka

Poměr zeleniny volíme podle vlastní preference a chutě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Salát MIX

  • casino casino

    clupmi:
    Inu i to se může stát :-)
    Teď ale se cítím potěšen tím, že nejsem sám samotinký, kdo zapomíná na písmenko ve slově ;-)
    No, třeba jste ho nezapomněl napsat, ale ono zdrhlo, že :-K

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    casino: Díky za upozornění. Solil jsem, ale zapoměl jsem uvést do surovin. Opravil jsem.:-*

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    hosta: Já taky dělám raději zálivku koncentrovanou (na cca 1 dl vody lžičku cukru, 1- 2 lžíce octa - raději vinný nebo bílý balsamikový - špetku soli, lžíci olivového oleje, může být i pepř nebo hořčice a dobře protřepat v uzavřené skleničce). Salát s ní jenom lehce pokropím a vidličkami promíchám. Nemám ráda, když zelenina krauluje ve vodě. ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Taky si myslím, že sůl chybí. Já teda dělám zálivku silnější - na půl litru vody tři rovnélžíce cukru, tři lžíce octa a lžičku soli;-) - a cukr určitě ne práškový, ten vodu zakalí, ale krystal či krupici:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    No, sůl prý neprospívá tělesné schráně :-) ale stejně ji do zálivek na salát používám :yes:

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Eja57: Poměr voda : ocet : cukr je asi stejně jako na okurkový salát, čili na chuť taková sladkokyselá voda (přesně dejme tomu na vrchovatou lžíci práškového cukru lžíce octu a 1/2 litru vody).
    Kyška momentálně není nic moc, nejraději máme acidofilní mléko. Jogurt je pro mě moc kyselý a smetana tučná, nejlépe smícháme zakysanku s trochou jogurtu a používáme na okurkový salát. :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Poměr voda : ocet : cukr? Předpokládám, že to má být asi koncentrovanější než klasická octová zálivka....

    Všimla jsem si, že hodně používáš kefír a acidofilní mléko - tam, kde bych čekala jogurt nebo zakysanou smetanu. Má to nějaký speciální důvod?

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo