Nutriční hodnoty (Hovězí divočina)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 216 kJ / 1 008 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 155,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 151,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,46 g |
| Tuky | 10,23 g |
| – nasycené | 4,38 g |
| – nenasycené | 4,68 g |
| –– mononenasycené | 4,11 g |
| –– polynenasycené | 0,58 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 13,30 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 602 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 39,10 g |
| – cukry | 19,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3/4 kg 3/4 kg kližky | Hovězí kližka | 750 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový | |
| uzená slanina nebo špek | Špek | |
| hovězí bujón (masox rozpuštěný ve vodě) | Bujón hovězí | |
| 2 dl 2 dl červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 2 lžičky 2 lžičky cukru | Cukr bílý | 10 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| nové koření | Nové koření | |
| pepř | Pepř černý | |
| jalovec (jednotlivé koření lze nahradit směsí na divočinu) | Jalovec sušený |