Nutriční hodnoty (Hovězí divočina)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 216 kJ / 1 008 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,96 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 151,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,46 g |
Tuky | 10,23 g |
– nasycené | 4,38 g |
– nenasycené | 4,68 g |
–– mononenasycené | 4,11 g |
–– polynenasycené | 0,58 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 13,30 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 602 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 39,10 g |
– cukry | 19,90 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3/4 kg 3/4 kg kližky | Hovězí kližka | 750 g |
sůl | Sůl mořská | |
olej | Olej řepkový | |
uzená slanina nebo špek | Špek | |
hovězí bujón (masox rozpuštěný ve vodě) | Bujón hovězí | |
2 dl 2 dl červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
2 lžičky 2 lžičky cukru | Cukr bílý | 10 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
nové koření | Nové koření | |
pepř | Pepř černý | |
jalovec (jednotlivé koření lze nahradit směsí na divočinu) | Jalovec sušený |