Nakládaný bůček
Vepřové maso má v české kuchyni své pevné místo a je pro to dobrý důvod. Třeba takový česnekem provoněný bůček na čerstvém chlebu, s hořčicí a kyselými okurkami, vás ohromí. Skvělý jako pohoštění na party, mizí rychlostí blesku.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 309 kJ / 3 659 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 162,65 g |
Tuky | 326,91 g |
Vláknina | 7,35 g |
Cholesterol | 506 mg |
Sodík | 7,06 g |
Sůl | 17,10 g |
Sacharidy | 15,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnutý bok i s kůží vložíme do hrnce, přidáme česnek, koření, zalijeme vařící vodou a vaříme doměkka (v papiňáku cca 45 minut).
Krok 2: Necháme mírně vychladit, abychom si při obalování nepopálili prsty.
Krok 3: V míse smícháme sypké koření, bok v něm obalíme, zabalíme do alobalu a dáme nejméně na 2 dny do spodní části chladničky uležet.
Krok 4: Poté krájíme na plátky - tenké na obložený talíř, silné mezi chleba na svačinu, můžeme posypat různým kořením, nebo jen lehce poprášit sladkou či pálivou paprikou.
Krok 5: Na zakousnutí se hodí kyselá okurka, křen s jablkem nebo postačí jen hořčice.
Zveřejněno 19. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládaný bůček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ENK
Moje poznámka
Nakládaný bůček
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ENK
Nejnovější recepty
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 3 hodinami
Piškotové tiramisu jednohubky
Přidáno před 4 hodinami
Portobello plněné bulgurem s balkánským sýrem a ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Losos na čokoládové omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí paličky pečené na cibuli, koření a slanině
Přidáno před 21 hodinami
Arašídové cukroví
Přidáno 10. 12. 2024 10:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 32 minutami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 1 hodinou
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
arabam před 2 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 5 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 před 15 hodinami
Ovesné kuličky se sušeným ovocem
kucharka-snu před 17 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Tweetula před 19 hodinami
Bramboráky
stencenko92 před 20 hodinami
Krůtí na paprice
Kdyzjehlad před 20 hodinami
Čínské nudle se zeleninou a kuřecím masem
habis před 20 hodinami
Tématické fráze:
naložený bůček,
nakládaný bůček,
nakládaný vepřový bok,
naložený vepřový bůček,
vařený a nakládaný bůček,
top recepty nakládaný bůček,
nakládaný bůček na gril,
vařený naložený bůček,
nakládaný vepřový bůček,
nalozeny bucek v alobalu,
naložený bůček na gril,
naložený bůček na chleba,
nakládaný bok,
naložený bok,
naložení bůčku,
naložený česnekový bůček,
bůček naložený v česneku,
nakládaný bůček s paprikou,
naloženy buček s česnekem,
naložený bůček v cesneku
Suroviny:
bok vepřový,
pepř čtyř barev,
bobkový list,
sůl,
koření nové koření,
česnek,
koření gril mexiko,
česnek práškový,
semínka hořčičná
Komentáře (30)