Nutriční hodnoty (Květák zapečený pod sýrovou bramborovou kaší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 837 kJ / 1 634 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 49,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,43 g |
| Tuky | 58,16 g |
| – nasycené | 25,47 g |
| – nenasycené | 25,82 g |
| –– mononenasycené | 20,41 g |
| –– polynenasycené | 5,41 g |
| ––– omega 3 | 1,13 g |
| Vláknina | 26,32 g |
| Cholesterol | 630 mg |
| Sodík | 958 mg |
| Sůl | 2,12 g |
| Sacharidy | 192,90 g |
| – cukry | 36,80 g |
| ––– laktóza | 13,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák | Květák čerstvý | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 3 3 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 4-5 4-5 rajčat | Rajče červené čerstvé | 270 g |
| svazek svazek pažitky | Pažitka čerstvá | |
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| 100 g 100 g Goudy (můžeme nahradit jiným sýrem na strouhání) | Gouda 45% t. v s. | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |