Nutriční hodnoty (Květák zapečený pod sýrovou bramborovou kaší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 837 kJ / 1 634 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 49,16 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,43 g |
Tuky | 58,16 g |
– nasycené | 25,47 g |
– nenasycené | 25,82 g |
–– mononenasycené | 20,41 g |
–– polynenasycené | 5,41 g |
––– omega 3 | 1,13 g |
Vláknina | 26,32 g |
Cholesterol | 630 mg |
Sodík | 958 mg |
Sůl | 2,12 g |
Sacharidy | 192,90 g |
– cukry | 36,80 g |
––– laktóza | 13,30 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 květák | Květák čerstvý | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
3 3 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
4-5 4-5 rajčat | Rajče červené čerstvé | 270 g |
svazek svazek pažitky | Pažitka čerstvá | |
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
100 g 100 g Goudy (můžeme nahradit jiným sýrem na strouhání) | Gouda 45% t. v s. | 100 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |