

Francouzské brambory v mléce
Suroviny
- vařené brambory ve slupce
- 500 g špekáčky nebo dietní párky
- 4 vařená vejce
- 1/2 l mléka
- hrášek
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- sýr
- kmín
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Osmahneme na oleji pokrájenou cibuli, na ní dáme osmahnout špekáčky nakrájené na malé kostičky.
Když jsou špekáčky červené, zasypeme oloupanými skrz kostičkový kráječ protlačenými bramborami.
Přidáme vařená vejce na drobno, hrášek, česnek, pepř, kmín, promícháme a zalejeme půl litrem mléka.
Dáme zakryté péct tak na 1 hodinu do trouby.
10 minut před dopečením pokryjeme sýrem.
Takto dělá francouzské brambory moje maminka a jsou výborné a šťavnaté. Chuť se vůbec nedá srovnat s klasickými franc. bramborami s uzeným masem. Tyto jsou o mnoho lepší!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Francouzské brambory v mléce
-
-
Byly výborné
posílám bodík
-
To je to, co jsem dnes hledala všude možně a našla
jdu na ně, pak dám vědět, jak dopadly
-
Super :) Uz zapekam jen podle tohoto receptu :)
-
pražské brambory!
-
Jsou bajecne, davam bodik
-
Já je dělám se smetanou a přidávám nakládanou kapii a okurku, jsou v tom výborný. Vejce vařím také natvrdo.
-
..a u nás budou za chvilku k večeři...
-
Tak dnes jsou k obědu, dám vědět jak dopadly, ale určitě budou supeeeer
-
Dávám bodík,brambory jsou naprosto luxusní !!!!
-
zkousela jsem je ale s moravskym uzeny a jsou bajecne mnam
-
taky
bych
jsi
dal
-
tomu verim ze jsou lepsi nez normalni vypadaj moc dobre takze bodik je zaslouzeny
-
Dělávám se smetanou,ale tohle bude lehčí.
-
..ja na francúzske zemiaky dávam hodne mlieka, do ktorého rozšľahám ešte 2-3 celé vajcia, dobre to drží pokope a nie sú suché, také nemáme radi.