Nutriční hodnoty (Makovec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 23 069 kJ / 5 514 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 128,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 93,75 g |
| Tuky | 209,37 g |
| – nasycené | 37,89 g |
| – nenasycené | 146,40 g |
| –– mononenasycené | 64,60 g |
| –– polynenasycené | 81,80 g |
| ––– omega 3 | 2,03 g |
| Vláknina | 52,50 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 695 mg |
| Sůl | 2,27 g |
| Sacharidy | 753,00 g |
| – cukry | 337,00 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 300 g 300 g cukru krupice | Cukr bílý | 300 g |
| 250 g 250 g mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
| 130 g 130 g rozpuštěného (vlažného) tuku | Margarín | 130 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 500 ml 500 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| nastrouhaná citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| tuk | Margarín | |
| hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá |