Nutriční hodnoty (Hruškovka (žemlovka))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 497 kJ / 597 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,74 g |
| Tuky | 16,19 g |
| – nasycené | 3,80 g |
| – nenasycené | 7,66 g |
| –– mononenasycené | 5,71 g |
| –– polynenasycené | 1,95 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 12,45 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 212 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 87,46 g |
| – cukry | 71,54 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| vánočka (nebo loupáky) | Vánočka | |
| 3 3 hrušky | Hruška čerstvá | 390 g |
| 1 1 kysana smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 lžíce 1 lžíce malinové marmelády | Džem malinový | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce medu | Med nepasterovaný | 36 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| skořice | Skořice ceylonská |