Nutriční hodnoty (Pórková omeleta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 296 kJ / 788 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,95 g |
| Tuky | 51,48 g |
| – nasycené | 13,76 g |
| – nenasycené | 28,24 g |
| –– mononenasycené | 20,99 g |
| –– polynenasycené | 7,25 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 2,03 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 527 mg |
| Sůl | 1,12 g |
| Sacharidy | 35,06 g |
| – cukry | 11,99 g |
| ––– laktóza | 9,19 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 pórky | Pórek čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce tuku | Margarín | 30 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| asi 3/4 hrnku asi 3/4 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 187.5 ml |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 27.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| plátek plátek sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 2 lžíce 2 lžíce posekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| pažitky | Pažitka čerstvá | |
| kerblíku (v zimě řeřichy) | Kerblík nať čerstvá |