Nutriční hodnoty (Kuřecí risotto z české kantýny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 13 267 kJ / 3 171 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 287,34 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 249,98 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 37,36 g |
Tuky | 20,20 g |
– nasycené | 8,29 g |
– nenasycené | 9,23 g |
–– mononenasycené | 5,08 g |
–– polynenasycené | 4,15 g |
––– omega 3 | 2,31 g |
Vláknina | 17,90 g |
Cholesterol | 578 mg |
Sodík | 638 mg |
Sůl | 1,62 g |
Sacharidy | 421,87 g |
– cukry | 29,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g rýže arborio | Rýže bílá | 500 g |
3 3 kuřecí prsní řízky | Kuře prso | 1050 g |
800 ml 800 ml silného vývaru | Vývar hovězí | 800 ml |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
200 ml 200 ml bílého desertního vína | Víno bílé suché | 200 ml |
olivový olej | Olej olivový | |
máslo | Máslo kravské | |
60 60 g parmazánu + na posypání porcí | Parmezán | |
černý pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
případně houbové koření | Provensálské koření |