Nutriční hodnoty (Brokolice s brambory,šunkou a sýry)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 503 kJ / 1 315 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 73,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,43 g |
| Tuky | 45,44 g |
| – nasycené | 17,50 g |
| – nenasycené | 20,05 g |
| –– mononenasycené | 15,47 g |
| –– polynenasycené | 4,58 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 27,35 g |
| Cholesterol | 919 mg |
| Sodík | 2,34 g |
| Sůl | 5,43 g |
| Sacharidy | 117,35 g |
| – cukry | 26,66 g |
| ––– laktóza | 13,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 brokolice | Brokolice čerstvá | 250 g |
| 1-2 1-2 mrkve | Mrkev čerstvá | 75 g |
| 100 g 100 g šunky nebo uzeného masa | Šunka vepřová vařená | 100 g |
| 10 10 vařených brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| koření dle chuti | Pepř černý | |
| 100 g 100 g Eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| několik plátků několik plátků Camembertu nebo Hermelínu | Camembert | |
| tuk | Margarín | |
| hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá |