Nutriční hodnoty (Lahodná pórovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 2 336 kJ / 558 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,71 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,84 g |
| Tuky | 35,22 g |
| – nasycené | 19,95 g |
| – nenasycené | 12,10 g |
| –– mononenasycené | 10,53 g |
| –– polynenasycené | 1,57 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 4,16 g |
| Cholesterol | 354 mg |
| Sodík | 1,19 g |
| Sůl | 2,91 g |
| Sacharidy | 30,47 g |
| – cukry | 10,65 g |
| ––– laktóza | 9,42 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 1 lahůdková cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| hlíva ústřičná | Hlíva ústřičná syrová | |
| 50 g 50 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 50 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 100 ml 100 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| šunka (nebo měkký salám) | Šunka vepřová vařená | |
| zeleninový bujón | Bujón zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový |