Nutriční hodnoty (Jarní těstovinový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 930 kJ / 1 656 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,81 g |
| Tuky | 27,37 g |
| – nasycené | 9,65 g |
| – nenasycené | 15,57 g |
| –– mononenasycené | 7,83 g |
| –– polynenasycené | 7,75 g |
| ––– omega 3 | 3,38 g |
| Vláknina | 24,62 g |
| Cholesterol | 25 mg |
| Sodík | 155 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 284,63 g |
| – cukry | 24,75 g |
| ––– laktóza | 10,17 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g těstovin - mašliček | Těstoviny pšeničné | 350 g |
| 1 lžíce 1 lžíce dýňového oleje | Olej dýňový | 15 ml |
| 1 svazek 1 svazek ředkviček | Ředkvička čerstvá | 110 g |
| 1/2 1/2 okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 svazek 1 svazek jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 120 g |
| 1 svazek 1 svazek pažitky | Pažitka čerstvá | 50 g |
| 250 g 250 g jogurt nebo 1 zakysaná smetana (používám hotovou jogurtovou tatarkou SABI) | Jogurt kravský bílý 3,5% | 250 ml |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 1 lžička 1 lžička moučkového cukru | Cukr bílý | 5 g |
| sůl | Sůl mořská |