Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý smrkový med

Mladé smrkové výhonky představují doslova bombu plnou vitamínu C. Jsou měkoučké, a proto se dají konzumovat jen tak nebo přidat například do salátu. My pro vás máme recept, jak si jejich chuť uchovat ve formě medu.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min

150 min (150 min příprava, + doba louhování výhonků)

8. 5. 2009 09:50

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie25 103 kJ / 6 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 500,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Knihovnička Recepty - To nejlepší z bylinek.

Med je dost hustý, tmavý a má jemnou a dobrou chuť. Dělala jsem i sirup ze smrkových výhonů, recept je tady přidaný do podobných receptů, tam je ovšem chuť o moc intenzívnější a jiná, o hodně výraznější, sirup je dělaný po studenu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Annabell

3. 6. 2019 18:30

Už se vaří a ta vůně je božská..<3

Lenunka

13. 5. 2019 20:41

Merylas: za málo:-D, domluvily jsme se nějak a myslím, že to Ketty úspěšně doladila:-)

Merylas

13. 5. 2019 11:14

Lenunka: Díky za zástup. :-K

Ketty12: Teď jsem už sirup docela dlouho nedělala a tady jsem se držela receptu, který jsem převzala. Ale otočit sklenice ihned po naplnění by měla být větší jistota, že se med nebude kazit a déle vydrží. Raději dopíšu do receptu.:-K

Lenunka

9. 5. 2019 09:33

Ketty12: odpověď je už v SZ :-)

Ketty12

9. 5. 2019 09:10

Lenunka: Hezký ráno přeji ještě bych se zeptat chtěla zda se med dává vychladnout víčky dolů skleničky, moc děkuji za odpověď :yes::-K

Lenunka

8. 5. 2019 11:10

Ketty12: já bych to určitě přikryla, už jen aby do toho nic nenapadalo :-), když dělám pampeliškový med, také přikrývám :-)

Ketty12

8. 5. 2019 10:39

Dobrý den přeji prosím vás má pro mě někdo rychlou odpověď. Do druhého dne když se to louhuje má to být v hrnci přikryté pokličkou,? Děkuji moc ;-)www.toprecepty.cz

nesaem

1. 5. 2018 11:02

Právě doděláno a jsem nadšená. Moc děkuji za recept :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Jiřina

1. 6. 2017 16:05

Dělala jsem smrkový med,byl vynikající.Dnes jsem med dělalala zase,kámoška mě poradila abych tam dala želírku nebo Pektogel.Změna je vidět,mohu doporučit.Nemusí se tak dlouho vařit a výsledek vidíte hned,jak trochu schladne.Do skleniček ho dávám studený.Dělám bezinkový za studena,musí být hlavně vše čisté.Medy za studena mě vydrží 3roky"schovala jsem je,:-p:-p jinak bych to nevěděla,snědli bychom je dříve.

katka

5. 5. 2017 12:29

dobrý den. dnes jsem založila na medík. jak dlouho prosim vydrží ? chci ho skladovat ve sklepě :-) děkuji Katka

Jarka D.

15. 6. 2016 20:25

Simona Skolakova+: Ahoj Simonko! ;-(Poradím i všem ostatním, nedávat nikdy zdvojené dávky! Já to udělala jednou se švestkami na povidla i když jsem je vařila víc než jednou tolik, nehoustly.:-(( Když jsem je vařila po prvé z jedné dávky (tj. 4kg švestek 60dg. cukru 4hodiny nemíchat!), krásně zhoustly. Vařím si i džemy-marmelády, jakékoli ovoce na 1kg 0.80kg až 1kg cukru nechám do druhého dne rozpustit, pak vařím, ale jen v malém množství asi na 4 až 5 skleniček, míchat!- brzy zhoustne:-D. Moje maminka vařila v hrnci velké množství a vždy jí marmeláda zkaramelizovala, ale ono jí to tak chutnalo. (Mně ne!) Tak to je moje zkušenost!

Merylas

30. 5. 2015 20:39

Jan Kříž: Děkuji za pochvalu.:-K

Jan Kříž

30. 5. 2015 17:25

Moc děkuji za výborný recept,v mládí mě ho dávala maminka a teď ho dávám já vnoučatům,výborná lahodná chuť.

Merylas

29. 5. 2015 20:08

Bibinka, Pavel: Děkuji za pochvalu. Jsem ráda, že jste s výsledkem spokojení.:-K

tonik.murin: Tady mě mrzí, že se nezadařilo.:-( Příště bych vařila kratší dobu i kdyby byla konzistence trochu řidší.:-K

Pavel

27. 5. 2015 20:43

Vybornej recpt už je 9 sklinek ve spížce a zítra se bue pokračovat. super recept:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: smrkový med med ze smrku smrkový med recept med ze smrkovych med ze smrku recept recept na med ze smrku med ze smrkových výhonků smrckovy med recept na smrkový med podbělový med med ze smrčků med smrkový med z vyhonku smrku recepty na med hustý smrkový med med ze sedmikrasek domácí smrkový med recept med z smrkových výhonků sirup ze smrkových výhonkú med recept

Suroviny: smrkový v ýhonek, citron, voda, cukr

TopRecepty.cz

Rychlý smrkový med

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O76N