Nutriční hodnoty (Čoko-moučník s ovocným krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 660 kJ / 1 353 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,58 g |
| Tuky | 25,38 g |
| – nasycené | 5,75 g |
| – nenasycené | 12,24 g |
| –– mononenasycené | 8,73 g |
| –– polynenasycené | 3,51 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 17,40 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 315 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 234,80 g |
| – cukry | 161,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 90 g 90 g moučkového cukru | Cukr bílý | 90 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3 lžíce 3 lžíce horké vody | Voda | 54 ml |
| 90 g 90 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 90 g |
| 2 2 zarovnané lžíce kakaa | Kakao prášek | |
| naředěná citrónová šťáva na pokapání piškotu(asi 5 lžic) | Šťáva z citrónu | |
| 150 g 150 g malin | Maliny čerstvé | 150 g |
| 150 g 150 g borůvek | Borůvky čerstvé | 150 g |
| 2 2 zakysané smetany 150g | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 1 šlehačka Cremefine Dr.Oetker na šlehání | Rostlinná šlehačka | |
| 2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1 1 pudinkový prášek Créme Olé od dr.Oetkera bez vaření | Puding v prášku | |
| (U krému nemusí být dodrženo přesné množství surovin, ovoce může být více chuťově bude krém mnohem bohatší.. důležitou roli tam hraje pudinkový prášek, který se zašlehá do ostatních surovin a pěkně celý krém ztuhne a drží tvar (může být např. 1x zakysanka, 2x normální šlehačka-z toho jednu našlehat). | Jahody čerstvé | |
| maliny | Maliny čerstvé | |
| jahody | Jahody čerstvé | |