

Pečená kuřecí stehna na cibulce
Suroviny 4 porce
- 4 velká kuřecí stehna s kůží
- 4 větší cibule - nakrájené na kolečka
- 1 lžíce sušeného česneku
- paprika
- sůl
- mletý bílý pepř
- 3 bobkové listy
- pár kuliček nového koření
- 2 kostky Knorr
- 3 proužky klasického másla
- 2-3 hrnky vody
Postup přípravy receptu
Na pekáči si rozpustíme máslo a na něm zesklovatíme kolečka cibule.
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, z obou stran osolíme, opepříme a posypeme česnekovým práškem a paprikou. Vložíme do pekáče na cibulku, přidáme bobkový list a nové koření, Knorr a vodu.
Přikryjeme alobalem, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C doměkka. Během pečení podléváme opakovaně maso výpekem a několikrát maso i obrátíme, aby se dokonale propeklo. Jakmile maso změkne, sundáme alobal a necháme kůží obrácená stehna nahoru tak 10 minut zčervenat.
Podávala jsem s americkými brambory a čerstvým rajčetem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečená kuřecí stehna na cibulce
-
casino: Česnek sušený se prodává granulovaný nebo mletý , ale sušené jsou oba
-
casino: teda Casino, z vás by feministky a genderoví aktivisté měli opravdu radost
-
hosta:
No, jak píšete, tak jakýsi rozdíl v tom česneku bude...
Znám pár lidí a ženskejchkterým na rozdíl od granulovaného nedělá čerstvý česnek, kulantně řečeno, dobře
(nejsem si ale zcela jist, zda "sušený" a "granulovaný" jsou jedno a totéž) -
Jiří Žilavý: sušený česnek je sušený česnek - nic jiného. Taky ho občas používám, je méně agresivní než česnek čerstvý. A ty Knorr kostky vás nepohoršují?
Ty zas připadají v této úpravě nadbytečné mně.
-
Jsem kuchař, v#e. je výborné, ale ten su#ený česnek, mi tam vadí.
-
¨Krásné fotky jednoduchý oběd nebo večeře ukládám do oblíbených a brzy vyzkouším.