Nutriční hodnoty (Houbové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 897 kJ / 2 604 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,61 g |
| Tuky | 140,17 g |
| – nasycené | 82,36 g |
| – nenasycené | 51,26 g |
| –– mononenasycené | 45,80 g |
| –– polynenasycené | 5,46 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 24,53 g |
| Cholesterol | 349 mg |
| Sodík | 664 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 268,33 g |
| – cukry | 21,38 g |
| ––– laktóza | 2,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g rýže na rizoto (arborio, carnaroli) | Rýže bílá | 300 g |
| 200 g 200 g lesních hub (nebo žampionů) | Hřib čerstvý | 200 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 l 1 l horkého zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 80 ml 80 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 80 ml |
| 50 g 50 g parmezánu | Parmezán | 50 g |
| čerstvé bylinky | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |