Nutriční hodnoty (Hovězí závitek se svíčkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 771 kJ / 3 052 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 195,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 187,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,47 g |
| Tuky | 225,85 g |
| – nasycené | 87,64 g |
| – nenasycené | 115,43 g |
| –– mononenasycené | 88,81 g |
| –– polynenasycené | 26,63 g |
| ––– omega 3 | 0,83 g |
| Vláknina | 4,21 g |
| Cholesterol | 580 mg |
| Sodík | 2,39 g |
| Sůl | 5,53 g |
| Sacharidy | 58,30 g |
| – cukry | 12,91 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hovězí zadní (ořech) | Hovězí kýta | 600 g |
| 100 g 100 g uzené slaniny | Špek | 100 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce kvalitního slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 16.5 ml |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| celer | Celer bulva čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 10 kuliček 10 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| kousek kousek tymiánu | Tymián sušený | |
| špetka špetka zázvoru | Zázvor sušený | |
| 1/4 l 1/4 l smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| cukr | Cukr bílý | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| kousek kousek citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| kvalitní tenký párek | Párek vepřový | |
| plátky plátky šunky | Šunka vepřová vařená | |
| 300 g 300 g libového vepřového bůčku | Vepřový bok | 300 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| vajíčko | Vejce slepičí | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce jemné strouhanky | Strouhanka pšeničná | 37.5 g |
| K dozdobení plátky plátky citronu | Citrón čerstvý | |
| brusinky | Brusinky zavařené | |
| šlehačka | Šlehačka 35% |