Kávová zrna marcipánová

Hoppe Kuchařka: Hoppe

Cukroví , Nepečené 38 názorů

Suroviny

Falešný marcipán:
150 g mletého cukru
150 g polotučného sušeného mléka
1 lžíce oleje
2 lžíce medu
3-4 lžíce vody
mandlové aroma
Náplň:
8 lžíc mletého cukru
3 lžíce mleté kávy
3 lžíce kakaa
8 lžíc povoleného másla
8 lžic solamylu
Čokoládová poleva:
čokoláda na vaření
trochu 100% tuku
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na marcipán smíchat a vytvořit měkčí těsto.

  2. Náplň také smíchat a nechat v lednici ztuhnout.

  3. Z marcipánu jsem si vykrájela formičkou oválky, do dřevěné formičky vystlanou potravinářskou fólii jsem vložila oválek, přidala váleček náplně, přiklopila dalším oválkem, z vrchu trošku přitlačila dlaní, vyklopila, přebytky marcipánu odkrojila a nakonec zrna omočila v čokoládové polevě.

Poznámka

Moc hezký postup na zrna najdete na www.mamincinyrecepty.cz. Pokud někdo nemá dřevěnou formičku, může udělat zrnka jen z náplně: až je těsto tužší udělají se oválky, tupým koncem příborového nože se udělá rýha a potáhne se v čokoládové polevě. Takto jsem dělávala zrna podle receptu od kamarádky než jsem si pořídila dřevěnou formičku. Jsou moc dobrá a krásně se rozplývají na jazýčku... :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 972 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kávová zrna marcipánová

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    casino: A co použít pudink "za studena"?;-)

    Odpovědět

  • Hoppe Hoppe(autor receptu)

    zrzečka:formičku jsem si nechala vyřezat od šikovného řezbáře na přání, pohledejte na netu ;-)

    Odpovědět

  • zrzečka zrzečka(neregistrovaná)

    Dobrý den,chci udělat tato zrnka,znám je z cukrárny,jsou velice dobroučké..MŮŽU VĚDĚT KDE JSTE KOUPILA TAKOVOU FORMIČKU NA ZRNKA,MAJÍ TO BĚŽNĚ,NEBO Z NETU?DĚKUJI

    Odpovědět

  • buba72 buba72(neregistrovaný)

    ja som krasne tvarovala zrna aj pomocou polievkovej lyzicky a jamku som robila priborovym nozikom a boli krasne aj tak

    Odpovědět

  • casino casino

    magdalenka:
    Na BB se v mém připadku nedá zapomenout:-))
    Cpali to do mě horem dolem, prý abych nebyl chudokrevnej...Navíc jsem ho musel zapíjet železitým vínem:-D
    Nevím jak nyní, ale tehdy byl BB zvětší části z mletých sucharů a řekl bych, že ten škrob o kterém tu vedeme řeč byl tepelně upravený (dnes bychom řekli "modifikovaný")
    Pominu-li detail, že autorka tady v náplni vynechala rum, tak už od pohledu tu náplň není potřeba zahušťovat. A nastavovat škrobem (což může být také důvod jeho použití), tak to je jako nastavovat nevařenou moukou:-//

    Odpovědět

  • zizala zizala

    magdalenka: :-)) Ten obal znám, ale chuť si už vůbec nepamatuju. U nás jsem tenhle pudink od revoluce neviděla.
    Mmch. Výbušná na svých stránkách má parádní recept na kávová zrna, úplně jiný než všechny, které jsem kdy četla :yes: A nemá tam syrový škrob ani pudink ;-):-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zizala: neviem, či toto vrže pod zubami...BB puding nevŕzga vôbec, ten je trochu iný, teraz ho nemám po ruke, viem, že obsahuje aj keksovú múku. Nepamätáš si ho z detstva?
    ale som našla toto:
    http://www.oetker.sk/sk-sk/slovenska-klasika/bb-pu...
    A napr. medzi receptami tam sú aj nepečné guľky z BB pudingu, aj kávové zrná.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    magdalenka: No, já bych asi měla pocit, že mi ten škrob vrže v puse :-)) Přece jen 8 lžic je docela dost.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    casino: Ja (aj keď cukrárske výrobky nie sú mojou doménou) v tom nevidím problém. V detstve som milovala nepečené kávové zrná, do ktorých sa dával BB puding - prášok (v Čechách som ho teraz nevidela v predaji). Tiež musel obsahovať nejaký škrob - zemiakový alebo kukuričný. Boli naozaj skvelé tie zrná, už som dávno nerobila.
    Hore v recepte je škrob v náplni, nevidím na tom nič špatného. Ale odborník nie som.

    Odpovědět

  • casino casino

    "8 lžíc solamylu"
    Hmmm, tak to je pro mě novum, cpát do nepečeného cukroví práškový škrob:-O:-//
    ...ale vím já, co je dnes trendy, když jsem kávová zrna dělal naposledy asi před dvaceti lety:-?:-)

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Tak jsme zrna s dcerkou zkusily, používaly jsme silikon.formy od Tescomy, šlo to krásně a zrna měly veliký úspěch. Moc díky za špica receptík :-K.

    Odpovědět

  • Hoppe Hoppe(autor receptu)

    Bara: přidala bych trošku másla pokud praská a dala do lednice vychladit :-) před zpracováním vždy předem vytáhnu až těsto trošku změkne, pak s ním pracuji :-)

    Odpovědět

  • Bara Bara(neregistrovaná)

    Dobry den prosim mate nekdo nejaky trik co delat s testem na kavove zrna kdyz vam nejde vyvalet? ( lepi se a praska) dekuji moc za typy.

    Odpovědět

  • Mafaf Mafaf

    Máte, prosím, někdo vyzkoušeno, zda jde místo kravského sušeného mléka přidat sušené sojové mléko??? Předem díky za odpovědi

    Odpovědět

  • Hoppe Hoppe(autor receptu)

    můžete i rozpustnou :-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: kávová zrna s marcipánem kávové zrna cukroví kávová zrna náplň do kávových zrn kávová zrna recept kávová zrna cukroví marcipánové cukroví kávové zrno s marcipánem forma na kávová zrna cukroví kávová zrna kávové zrno recept na kávová zrna do formičky kávové zrno recept vánoční cukroví recepty recept na kávová zrna ve formičce formičky na kávová zrna formička na kávová zrna kávové zrna cukroví z marcipánu kavove zrna s marcipanem