Kávová zrna marcipánová

Hoppe Kuchařka:

Cukroví , Nepečené 38 názorů

520

Suroviny

Falešný marcipán:
150 g mletého cukru
150 g polotučného sušeného mléka
1 lžíce oleje
2 lžíce medu
3-4 lžíce vody
mandlové aroma
Náplň:
8 lžíc mletého cukru
3 lžíce mleté kávy
3 lžíce kakaa
8 lžíc povoleného másla
8 lžic solamylu
Čokoládová poleva:
čokoláda na vaření
trochu 100% tuku
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na marcipán smíchat a vytvořit měkčí těsto.

  2. Náplň také smíchat a nechat v lednici ztuhnout.

  3. Z marcipánu jsem si vykrájela formičkou oválky, do dřevěné formičky vystlanou potravinářskou fólii jsem vložila oválek, přidala váleček náplně, přiklopila dalším oválkem, z vrchu trošku přitlačila dlaní, vyklopila, přebytky marcipánu odkrojila a nakonec zrna omočila v čokoládové polevě.

Poznámka

Moc hezký postup na zrna najdete na www.mamincinyrecepty.cz. Pokud někdo nemá dřevěnou formičku, může udělat zrnka jen z náplně: až je těsto tužší udělají se oválky, tupým koncem příborového nože se udělá rýha a potáhne se v čokoládové polevě. Takto jsem dělávala zrna podle receptu od kamarádky než jsem si pořídila dřevěnou formičku. Jsou moc dobrá a krásně se rozplývají na jazýčku... :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 173 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kávová zrna marcipánová

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    casino: A co použít pudink "za studena"?;-)

    Odpovědět

  • Hoppe Hoppe(autorka receptu)

    zrzečka:formičku jsem si nechala vyřezat od šikovného řezbáře na přání, pohledejte na netu ;-)

    Odpovědět

  • zrzečka zrzečka(neregistrovaná)

    Dobrý den,chci udělat tato zrnka,znám je z cukrárny,jsou velice dobroučké..MŮŽU VĚDĚT KDE JSTE KOUPILA TAKOVOU FORMIČKU NA ZRNKA,MAJÍ TO BĚŽNĚ,NEBO Z NETU?DĚKUJI

    Odpovědět

  • buba72 buba72(neregistrovaný)

    ja som krasne tvarovala zrna aj pomocou polievkovej lyzicky a jamku som robila priborovym nozikom a boli krasne aj tak

    Odpovědět

  • casino casino

    magdalenka:
    Na BB se v mém připadku nedá zapomenout:-))
    Cpali to do mě horem dolem, prý abych nebyl chudokrevnej...Navíc jsem ho musel zapíjet železitým vínem:-D
    Nevím jak nyní, ale tehdy byl BB zvětší části z mletých sucharů a řekl bych, že ten škrob o kterém tu vedeme řeč byl tepelně upravený (dnes bychom řekli "modifikovaný")
    Pominu-li detail, že autorka tady v náplni vynechala rum, tak už od pohledu tu náplň není potřeba zahušťovat. A nastavovat škrobem (což může být také důvod jeho použití), tak to je jako nastavovat nevařenou moukou:-//

    Odpovědět

  • zizala zizala

    magdalenka: :-)) Ten obal znám, ale chuť si už vůbec nepamatuju. U nás jsem tenhle pudink od revoluce neviděla.
    Mmch. Výbušná na svých stránkách má parádní recept na kávová zrna, úplně jiný než všechny, které jsem kdy četla :yes: A nemá tam syrový škrob ani pudink ;-):-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zizala: neviem, či toto vrže pod zubami...BB puding nevŕzga vôbec, ten je trochu iný, teraz ho nemám po ruke, viem, že obsahuje aj keksovú múku. Nepamätáš si ho z detstva?
    ale som našla toto:
    http://www.oetker.sk/sk-sk/slovenska-klasika/bb-pu...
    A napr. medzi receptami tam sú aj nepečné guľky z BB pudingu, aj kávové zrná.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    magdalenka: No, já bych asi měla pocit, že mi ten škrob vrže v puse :-)) Přece jen 8 lžic je docela dost.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    casino: Ja (aj keď cukrárske výrobky nie sú mojou doménou) v tom nevidím problém. V detstve som milovala nepečené kávové zrná, do ktorých sa dával BB puding - prášok (v Čechách som ho teraz nevidela v predaji). Tiež musel obsahovať nejaký škrob - zemiakový alebo kukuričný. Boli naozaj skvelé tie zrná, už som dávno nerobila.
    Hore v recepte je škrob v náplni, nevidím na tom nič špatného. Ale odborník nie som.

    Odpovědět

  • casino casino

    "8 lžíc solamylu"
    Hmmm, tak to je pro mě novum, cpát do nepečeného cukroví práškový škrob:-O:-//
    ...ale vím já, co je dnes trendy, když jsem kávová zrna dělal naposledy asi před dvaceti lety:-?:-)

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Tak jsme zrna s dcerkou zkusily, používaly jsme silikon.formy od Tescomy, šlo to krásně a zrna měly veliký úspěch. Moc díky za špica receptík :-K.

    Odpovědět

  • Hoppe Hoppe(autorka receptu)

    Bara: přidala bych trošku másla pokud praská a dala do lednice vychladit :-) před zpracováním vždy předem vytáhnu až těsto trošku změkne, pak s ním pracuji :-)

    Odpovědět

  • Bara Bara(neregistrovaná)

    Dobry den prosim mate nekdo nejaky trik co delat s testem na kavove zrna kdyz vam nejde vyvalet? ( lepi se a praska) dekuji moc za typy.

    Odpovědět

  • Mafaf Mafaf

    Máte, prosím, někdo vyzkoušeno, zda jde místo kravského sušeného mléka přidat sušené sojové mléko??? Předem díky za odpovědi

    Odpovědět

  • Hoppe Hoppe(autorka receptu)

    můžete i rozpustnou :-)

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kávová zrna s marcipánem kávové zrna cukroví kávová zrna marcipánové cukroví kávová zrna cukroví kávové zrno s marcipánem náplň do kávových zrn kávová zrna recept vánoční cukroví recepty recept na kávová zrna ve formičce forma na kávová zrna kávové zrna recept na kávová zrna do formičky cukroví z marcipánu formička na kávová zrna kávová zrna s náplní formičky na kávová zrna kávové zrno kávové zrno recept kávová zrna s náplní a marcipánem

Zapomněl/a jsem heslo