Nutriční hodnoty (Lasagne s boloňskou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 855 kJ / 682 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,35 g |
| Tuky | 16,13 g |
| – nasycené | 5,30 g |
| – nenasycené | 7,28 g |
| –– mononenasycené | 5,19 g |
| –– polynenasycené | 2,09 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 18,23 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 677 mg |
| Sůl | 1,79 g |
| Sacharidy | 19,77 g |
| – cukry | 8,86 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 500 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 400 g 400 g krájených rajčat (1 plechovka) | Rajče červené čerstvé | 400 g |
| 70 g 70 g malého rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 70 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 0.5 g |
| 1 lžička 1 lžička koření na špagety | Provensálské koření | |
| 1 lžička 1 lžička provensálského koření | Provensálské koření | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| 300 g 300 g lasagní | Lasagne | 300 g |
| 200 g 200 g tvrdého sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |