

Pečená ovesná kaše
Suroviny
- 2 banány
- rybíz nebo jakékoliv jiné ovoce
- hrnek ovesných vloček
- špetka soli
- třtinový cukr nebo med
- 0,5 sáčku prášku do pečiva
- 2 lžičky skořice
- hrnek mléka
- vajíčko
- oříšky
Postup přípravy receptu
Dno pekáčku vysteleme na kolečka nakrájeným banánem a zasypeme rybízem. Osladíme cca 2 lžícemi cukru a dáme péct na 15 minut při 200°C.
Mezitím si v jedné míse smícháme všechny sypké ingredience-vločky, prášek do pečiva, špetku soli a skořici.
V druhé promícháme mléko s vajíčkem a třemi lžícemi cukru. Směsi promícháme dohromady a nalijeme na ovocný "korpus", který se nám mezitím upekl.
Můžeme ještě ozdobit zbylým ovocem nebo kousky oříšků.
Vrátíme do trouby, kterou zmírníme na 170°C a pečeme ještě zhruba 30 minut, dokud se povrch nezpevní a nezezlátne.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečená ovesná kaše
-
Bystrouska: Já ji taky upekla večer, ochutnala a celý zbytek večera jsem se musela krotit, abych neujídala.
-
Je to úžasná dobrota
, před chvílí jsem dopekla a ochutnala a je to fakt skvělé
, jen musím vydržet do rána, abych se necpala na noc. Ale snídani budu mít zítra výbornou
. Už aby bylo ráno
.Dávám bodík a později přidám i foto.
-
to je alespoň novinka!
né jak ty recepty, co se tu v obměnách pořád opakují
+7
-
moc zajímavé
-
-
Chutnalo by mi. Ovesne vlocky ja muzu
-
Tak to vypadá móc dobře, ovesné vločky a tyto bašty jsou mi blízké
-
Vypadá to zajímavě!! Ukládám a co nejdřív vyzkouším :))