Nutriční hodnoty (Jogurtový koláč II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 156 kJ / 515 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,97 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 36,71 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 26,07 g |
– nasycené | 6,87 g |
– nenasycené | 11,56 g |
–– mononenasycené | 8,95 g |
–– polynenasycené | 2,61 g |
––– omega 3 | 0,12 g |
Vláknina | 4,14 g |
Cholesterol | 797 mg |
Sodík | 479 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 30,15 g |
– cukry | 13,19 g |
––– laktóza | 9,33 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kelímek 1 kelímek bílého jogurtu -150 g | Jogurt kravský bílý 1,5% | 200 ml |
3 kelímky 3 kelímky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
2 kelímky 2 kelímky cukru krystal | Cukr bílý | |
3 3 vajíčka | Vejce slepičí | 210 g |
1 kelímek 1 kelímek oleje | Olej řepkový | |
1 1 citrón - šťáva plus trochu nastrouhané kůry | Citrón čerstvý | 90 g |
2 lžičky 2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 8 g |
když bude těsto husté můžeme nalít trochu mléka nebo šťávu z ovoce | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
borůvky nebo jiné ovoce | Borůvky čerstvé |