Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda - rosol z černého rybízu - nevařená

Marmeláda z černého rybízu bez vaření, na kterou ale potřebujete sílu a trpělivost. Šťávu z ovoce spolu s cukrem zpracujete ručně třením do husté hmoty. Zajímavý je také způsob uzavření sklenic. Místo víček můžete použít jen celofán.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

13. 7. 2011 11:23

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 735 kJ / 4 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Další z receptů po mé babičce, takto rybíz připravujeme "leta letoucí" a ještě se nestalo, že by zkvasil nebo se do něj pustila plíseň. Samozřejmě je nutné mít dobře umyté a vypařené sklenice. O konzervaci se pak postará cukr. Rosol časem ztuhne a určitě si zachová maximální obsah vitamínu C.

U nás se tento rosol vždy uzavíral pod celofán, nevím, jestli to má nějaký praktický význam (babičky už se na to zeptat nemůžu) nebo jestli se mohou sklenice uzavřít normálním víčkem.

Výborný je pak např. do jogurtu nebo do tvarohu, můžeme jej rozmixovat nebo našlehat s mlékem a připravit si osvěžující koktejl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

AniCiz

14. 7. 2011 05:30

:-Oproč se to tiskne 2X..?

AniCiz

14. 7. 2011 05:29

:yes::-K:-K:-*delikatesa..děkuji za recet a rady

AniCiz

14. 7. 2011 05:29

:yes::-K:-K:-*delikatesa..děkuji za recet a rady

AniCiz

13. 7. 2011 22:15

hotovo,jen jsem celé ovoce rozmixovala a promíchávala z cukrem..maliny a trochu rybízu..krásně zhoustlo

AniCiz

13. 7. 2011 15:55

:-K:-K:-*moc děkuji..jdu na to..

Anna Kocikova Anna Kocikova

13. 7. 2011 15:52

:-ONevařené neznám:-8a moc se mi líbí:yes:+4:yes:

Martina U.

13. 7. 2011 14:40

Díky za ohlasy a za inspiraci - dodnes jsem žila v přesvědčení, že tohle "umí" jen černý rybíz ;-) Maliny podle Pavly mě moc lákají, ale letos už je stačily ozobat děti, na tvoření jich moc nezbylo...

spagetka spagetka

13. 7. 2011 14:07

Nebo taky zkombinuj maliny s rybízem, jednak to ztuhne líp a jednak je to velice mňam:-p

Pavla

13. 7. 2011 13:33

AniCiz: z malin to jde na 1000000% a je to velice vynikající a zdravá záležitost. Takovýto rosol z malin máme rok co rok připravený na zimu, a dáváme ho do čaje, je to neskutečně léčivá věc. A každý, komu udělám čaj s malinama, se po tom může utlouct a po vypití čaje maliny lžičkou vyjídá ze dna hrníčku :-D:yes: Jen z malin to bývá hodně řidké, tak to občas zahustíme gelfixem.

AniCiz

13. 7. 2011 12:43

AniCiz

13. 7. 2011 12:43

:yes:zajíámalo by mně,jestli by to šlo i z malin..:-?:-?

Ivana Ch

13. 7. 2011 11:53

To taky znám, je mooc dobrý. Dělám skoro stejně i z josty.:-p:-p:-p:yes:

spagetka spagetka

13. 7. 2011 11:34

JJ, to jsem ještě chtěla dopsat:-), v dospělosti jsem používala jen víčko,to dělám u všeho dodnes.

Pavla

13. 7. 2011 11:33

Tohle znám, to je opravdu vynikající, naše maminka to taky dělá do dneška. Ale celofán nedáváme, jen víčko. Taky to používáme do jogurtu, nebo i normálně jako marmeládu na chleba :yes:

spagetka spagetka

13. 7. 2011 11:32

Znám a měli jsme na zahradě černého rybízu (i jiných keřů) vždycky plno,a tyhle rosoly, džemy, marmelády ze všech těch křovin:-D,, sice sběr strašný:-/, ale pak ta chuť :-p:-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: konzervace černého rybízu černý rybíz konzervace zpracování josty rybízový rosol černý rybíz s cukrem konzervace rybízu nevařený džem z černého rybízu nevařená marmeláda z černého rybízu marmelada z josty rosol z josty rosol z černého bezu štáva z josty nevařená šťáva z černého rybízu vylisovaná štáva z rybízu rosol z červeného rybízu recepty na zpracování černého rybízu šťáva z černého rybízu šťáva z černého rybízu nevařená rybíz konzervace marmeláda z černého rybízu

Suroviny: šťáva z černého rybízu, cukr

TopRecepty.cz

Marmeláda - rosol z černého rybízu - nevařená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qAXD