Nutriční hodnoty (Borůvkový táč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 30 037 kJ / 7 179 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 65,00 g |
| Tuky | 311,54 g |
| – nasycené | 77,60 g |
| – nenasycené | 214,23 g |
| –– mononenasycené | 157,33 g |
| –– polynenasycené | 56,90 g |
| ––– omega 3 | 15,82 g |
| Vláknina | 19,50 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 628 mg |
| Sůl | 2,04 g |
| Sacharidy | 974,98 g |
| – cukry | 501,05 g |
| ––– laktóza | 13,05 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 375 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 187.5 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek teplého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 100 g 100 g cukru krystal | Cukr bílý | 100 g |
| 150 g 150 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 150 g |
| borůvky (čestvé, mražené, sterilované) | Borůvky čerstvé | |
| tuk na vymazání | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá |