Nutriční hodnoty (Ryba na bramborovém pyré s omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 135 kJ / 2 422 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,24 g |
| Tuky | 131,25 g |
| – nasycené | 81,13 g |
| – nenasycené | 46,17 g |
| –– mononenasycené | 41,08 g |
| –– polynenasycené | 5,09 g |
| ––– omega 3 | 1,08 g |
| Vláknina | 38,12 g |
| Cholesterol | 385 mg |
| Sodík | 453 mg |
| Sůl | 0,87 g |
| Sacharidy | 228,42 g |
| – cukry | 51,28 g |
| ––– laktóza | 9,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 rybí filety (z jakékoli ryby možno použít i pangase) | Treska filet | |
| citronová kůra z řádně omytého citrónu | Citronová kúra čerstvá | |
| čerstvý kopr (nebo mražený) | Kopr nať čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olivový olej na pokapání ryby | Olej olivový | |
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| 120 ml 120 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 120 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 mrkve (nakrájené na kostičky) | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 cibule (nakrájené na kostičky) | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku (na plátky) | Česnek čerstvý | 28 g |
| 300 ml 300 ml vývaru (zeleninový nebo kuřecí nebo rybí) | Vývar hovězí | 300 ml |
| 200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| svazek svazek tymiánu | Tymián sušený | |
| svazek svazek rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 150 ml 150 ml rajčatového džusu (pokud není, tak oloupat 2 rajčata a nakrájet na kousky) | Džus rajčatový | 150 ml |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| 100 ml 100 ml smetany na zahuštění | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| případně pepř na dochucení | Pepř černý | |
| sůl není třeba – vývar je slaný | Vývar hovězí | |
| čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |