Housky

Merylas Kuchař:

Domácí pekárna 49 názorů

528

Suroviny

520 ml mléka
50 g Ramy
750 g hladké mouky
50 g sojove mouky
2,5 lžičky soli
1 lžička cukru
30 g čerstvého droždí nebo 2,5 lžičky sušeného droždí
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby pekárny vše vložíme v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto. Ještě před ukončením programu musíme těsto z pekárny vyndat a nechat do kynout v míse, jinak nám uteče.

  2. Umotáme housky a na plechu necháme kynout. Používám pod ně papír na pečení nebo teflonovou fólii.

  3. Smícháme trochu vlažného mléka s vodou a Solamylem, housky potřeme a posypeme mákem nebo jinými semínky. Dáme do trošku více předehřáté trouby a asi po 10 minutách teplotu zmírníme a dopečeme. Mám troubu plynovou, tak stupně přesně nenapíšu.

Poznámka

Místo sójové mouky se může použít jen hladká mouka. Potřít housky na povrchu můžeme i rozšlehaným vajíčkem, semínka lépe drží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Housky

  • daha1 daha1

    SKVĚLÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ, PECKA, BOMBA :yes:

    Odpovědět

  • planeta planeta

    dobré, domácí je domácí:-)

    Odpovědět

  • Ewellina Ewellina

    +1 děkuji za návod upletení :-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Pudink: Není zač:-*:-K

    Odpovědět

  • Pudink Pudink

    Děkuji moc :-K

    Odpovědět

  • Pudink Pudink

    Děkuji moc :-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Pudink: Ty lesklé housky jsou potřené rozšlehaným vajíčkem;-) Lépe taky drží semínka. Dopsala jsem ještě do poznámky;-):-K

    Odpovědět

  • Pudink Pudink

    Čím mám pomazat housky by nebyly po upečení suché? Vy je máte na fotkách tak krásně lesklé =)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Reny, bodík z takové dálky mě moc potěšil:-*:-K

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    Tak jsem holky dnes zkusila tyhle housky,jen tu sojovou mouku u nas jaksi nesezenu,tak jsem pekla ze 650g hl.mouky a 150 zitne,jinak vse podle receptu a povedly se....;-) Testo jen nepatrne lepive,ale stacilo podsypata slo to dobre....umotala jsem z teto davky 10 rohliku a na zkousku 6 housek,jen jsou trosku mensi...priste musim pridat malinko vic testa...na rohliky staci 80g,na housky pocitam o 10-15g vic...vzhledem k tomu,ze muj starsi syn je stejne jako Otik ze strediskove vesnicky na rohliky,tak davam bodik letici k vam pres 3000km az z Reykjaviku:yes::-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Míšo, děkuji za pochvalu a taky fotečku,máš je hezké:-K. Jsi holka odvážná, že ses do nich pustila:-)):yes: Mám radost, že se už kynuté těsto daří:-*

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    @Merylas, tak som sa dnes odhodlala postrasit to nakysnute cesto a zamotat housky. Ziadna krasa to pre oko neni, ja to casom vylepsim,ale su velmi dobre. Dovolila som si pridat na ukazku (trosku nepodarkov) fotku :-) Recept zapisujem do knizky,kam idu vsetky overene a chutne :yes:

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Lusinda79 děkuji to víš, že budu hlídat.. jsem na ně zvědavá, všechny které jsem doposud pekla byly hnusné

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Já bych pekla na 180 cca třicet minut, ale raději hlídej.;-)

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    prosím na kolik stupnů a jak dlouho se pačí, děkuji

    Odpovědět

1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo