Nutriční hodnoty (Houbové rizoto s pórkem (po česku))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 435 kJ / 1 060 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,86 g |
| Tuky | 29,08 g |
| – nasycené | 8,90 g |
| – nenasycené | 19,68 g |
| –– mononenasycené | 17,00 g |
| –– polynenasycené | 2,68 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 14,74 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 32 mg |
| Sůl | 0,06 g |
| Sacharidy | 172,42 g |
| – cukry | 10,10 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g rýže | Rýže bílá | 200 g |
| slepici vyvar | Vývar slepičí | |
| zeleninový vývar (nebo voda a bujonová kostka) | Vývar zeleninový | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje extra virgin | Olej olivový | 20 ml |
| 200 g 200 g žampionů nebo jiných tvrdších hub | Žampion čerstvý | 200 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1/2 1/2 menšího pórku | Pórek čerstvý | |
| pepř | Pepř černý | |
| strouhaný parmazán na posypání | Parmezán |