Nutriční hodnoty (Pivní rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 345 kJ / 2 472 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,22 g |
| Tuky | 104,42 g |
| – nasycené | 50,50 g |
| – nenasycené | 52,33 g |
| –– mononenasycené | 26,20 g |
| –– polynenasycené | 26,14 g |
| ––– omega 3 | 1,83 g |
| Vláknina | 15,31 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 3,36 g |
| Sůl | 8,19 g |
| Sacharidy | 281,50 g |
| – cukry | 30,48 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g rýže | Rýže bílá | 300 g |
| 400 g 400 g párků | Párek vepřový | 400 g |
| 3 dl 3 dl světlého piva | Pivo světlé 10ᵒ | 300 ml |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1/2 1/2 l vývar z kostky | Vývar hovězí | |
| hrst hrst zelené petrželky (lze i bez ní) | Petržel nať čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |