Nutriční hodnoty (Kedlubnová polévka s vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 332 kJ / 318 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,78 g |
| Tuky | 8,24 g |
| – nasycené | 1,92 g |
| – nenasycené | 3,89 g |
| –– mononenasycené | 2,86 g |
| –– polynenasycené | 1,03 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 13,40 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 307 mg |
| Sůl | 0,79 g |
| Sacharidy | 37,90 g |
| – cukry | 16,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 1 menší kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 1 list 1 list z kedlubny (bez stonku) | Kedluben čerstvý | |
| 4 4 mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 1 hrst 1 hrst jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 hrst 1 hrst pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky hovězího bujónu (nebo hovězí vývar) | Bujón hovězí | 4.5 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky zeleninového bujónu (nebo zeleninový vývar) | Bujón zeleninový | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| olej | Olej řepkový | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |