Nutriční hodnoty (Boršč II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 299 kJ / 1 027 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 63,54 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,36 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,18 g | 
| Tuky | 48,12 g | 
| – nasycené | 21,36 g | 
| – nenasycené | 24,25 g | 
| –– mononenasycené | 19,14 g | 
| –– polynenasycené | 5,11 g | 
| ––– omega 3 | 0,11 g | 
| Vláknina | 15,32 g | 
| Cholesterol | 158 mg | 
| Sodík | 946 mg | 
| Sůl | 2,06 g | 
| Sacharidy | 77,40 g | 
| – cukry | 26,30 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 80 g 80 g hovězího masa | Hovězí kýta | 80 g | 
| 80 g 80 g vepřového masa | Vepřová kýta | 80 g | 
| 80 g 80 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 80 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | 100 g | 
| 100 g 100 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 100 g | 
| 40 g 40 g sádla | Sádlo vepřové | 40 g | 
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g | 
| 4 lžíce 4 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 60 g | 
| 20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g | 
| 200 g 200 g brambor | Brambor zimní | 200 g | 
| 100 g 100 g bílého hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | 100 g | 
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |