Nutriční hodnoty (Motýlci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
| Energie | 12 747 kJ / 3 047 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 65,04 g |
| Tuky | 102,47 g |
| – nasycené | 26,75 g |
| – nenasycené | 62,78 g |
| –– mononenasycené | 25,06 g |
| –– polynenasycené | 37,71 g |
| ––– omega 3 | 5,39 g |
| Vláknina | 19,44 g |
| Cholesterol | 586 mg |
| Sodík | 356 mg |
| Sůl | 0,79 g |
| Sacharidy | 429,34 g |
| – cukry | 112,76 g |
| ––– laktóza | 13,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 450 g |
| 21 g 21 g kvasnic (1/2 kostky) | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 70 g 70 g cukru krupice | Cukr bílý | 70 g |
| 30 g 30 g rozehřátého tuku | Margarín | 30 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 280 ml 280 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 280 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce strouhaných ořechů | Vlašské ořechy | 60 g |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| 1 lžička 1 lžička kakaa | Kakao prášek | 3 g |
| 20 g 20 g rozehřátého másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 vejce (stačí žloutek) | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička moučkového cukru | Cukr bílý | 5 g |