Nutriční hodnoty (Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 317 kJ / 2 944 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 65,20 g |
| Tuky | 25,60 g |
| – nasycené | 6,82 g |
| – nenasycené | 12,84 g |
| –– mononenasycené | 4,48 g |
| –– polynenasycené | 8,36 g |
| ––– omega 3 | 0,91 g |
| Vláknina | 63,60 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 1,35 g |
| Sůl | 2,51 g |
| Sacharidy | 564,70 g |
| – cukry | 202,00 g |
| ––– laktóza | 7,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 150 g 150 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 150 ml |
| 250 g 250 g Hery | Margarín | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| slunečnicový olej na potření závinů | Olej slunečnicový | |
| hladká mouka na pomoučení | Mouka pšeničná hladká | |
| 8 lžic 8 lžic strouhanky (nebo 20 nastrouhaných piškotů) | Strouhanka pšeničná | 120 g |
| 12 12 jablek (dle velikosti) | Jablko čerstvé | 1800 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| cukr krupice | Cukr bílý | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| rozinky | Rozinky | |
| sekané ořechy | Vlašské ořechy | |
| brusinky | Brusinky zavařené |