Nutriční hodnoty (Řecké spanakorizo-špenát s rýží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 091 kJ / 2 173 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 65,23 g |
| Tuky | 8,67 g |
| – nasycené | 2,31 g |
| – nenasycené | 3,61 g |
| –– mononenasycené | 1,10 g |
| –– polynenasycené | 2,50 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 39,70 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 408 mg |
| Sůl | 2,15 g |
| Sacharidy | 439,80 g |
| – cukry | 43,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg spařeného špenátu nebo mraženého | Špenát čerstvý | 1000 g |
| 2 hrnky 2 hrnky rýže (asi 500 g) | Rýže bílá | 500 g |
| 1 1 cibule (na drobno nakrájená) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 kapie (nemusí být) | Paprika červená čerstvá | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku rajčatového džusu (nebo trochu protlaku) | Džus rajčatový | |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| voda nebo vývar na zalití (teplé) | Voda |