Nutriční hodnoty (Řecké spanakorizo-špenát s rýží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 091 kJ / 2 173 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 65,23 g |
Tuky | 8,67 g |
– nasycené | 2,31 g |
– nenasycené | 3,61 g |
–– mononenasycené | 1,10 g |
–– polynenasycené | 2,50 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 39,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 408 mg |
Sůl | 2,15 g |
Sacharidy | 439,80 g |
– cukry | 43,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg spařeného špenátu nebo mraženého | Špenát čerstvý | 1000 g |
2 hrnky 2 hrnky rýže (asi 500 g) | Rýže bílá | 500 g |
1 1 cibule (na drobno nakrájená) | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 kapie (nemusí být) | Paprika červená čerstvá | 250 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku rajčatového džusu (nebo trochu protlaku) | Džus rajčatový | |
kopr | Kopr nať čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
olej | Olej řepkový | |
voda nebo vývar na zalití (teplé) | Voda |