Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Boršč - trochu podle mě)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie3 603 kJ /
861 kcal
Bílkoviny122,98 g
– z toho živočišné bílkoviny111,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,48 g
Tuky7,99 g
– nasycené3,21 g
– nenasycené3,74 g
–– mononenasycené2,91 g
–– polynenasycené0,83 g
––– omega 30,08 g
Vláknina25,35 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 592 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy62,82 g
– cukry16,46 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g hovězího masa Hovězí kýta 500 g
2 2 malé červené řepy Červená řepa čerstvá
1/4 1/4 hlávky zelí Zelí bílé čerstvé
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
1/2 1/2 celeru Celer bulva čerstvá 270 g
5 5 brambor Brambor zimní 250 g
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
2 2 hřebíčky Hřebíček
5 kuliček 5 kuliček celého pepře Pepř černý
4 kuličky 4 kuličky nového koření Nové koření
sádlo nebo máslo (dle potřeby) Sádlo vepřové
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku Protlak rajčatový 30 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
sůl (dle chuti) Sůl mořská
1 hrst 1 hrst čerstvé petrželky Petržel nať čerstvá
cukr (dle chuti) Cukr bílý
ocet (dle chuti) Ocet lihový
1 1 zakysaná smetana Smetana kravská zakysaná 12%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.