Nutriční hodnoty (Boršč - trochu podle mě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 3 603 kJ / 861 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,98 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 111,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,48 g |
Tuky | 7,99 g |
– nasycené | 3,21 g |
– nenasycené | 3,74 g |
–– mononenasycené | 2,91 g |
–– polynenasycené | 0,83 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 25,35 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 592 mg |
Sůl | 1,24 g |
Sacharidy | 62,82 g |
– cukry | 16,46 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hovězího masa | Hovězí kýta | 500 g |
2 2 malé červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
1/4 1/4 hlávky zelí | Zelí bílé čerstvé | |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
2 2 hřebíčky | Hřebíček | |
5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
sádlo nebo máslo (dle potřeby) | Sádlo vepřové | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
1 hrst 1 hrst čerstvé petrželky | Petržel nať čerstvá | |
cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
ocet (dle chuti) | Ocet lihový | |
1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% |