Nutriční hodnoty (Halászlé)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 292 kJ / 1 982 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 200,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 182,73 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,41 g |
Tuky | 62,21 g |
– nasycené | 7,48 g |
– nenasycené | 51,02 g |
–– mononenasycené | 33,69 g |
–– polynenasycené | 17,32 g |
––– omega 3 | 5,12 g |
Vláknina | 24,31 g |
Cholesterol | 600 mg |
Sodík | 2,80 g |
Sůl | 6,92 g |
Sacharidy | 145,53 g |
– cukry | 82,19 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
Cca 1 kg 1 kg ryby (i plevelných) | Treska filet | 1000 g |
1 1 kapří hlava | Kapr hlava | |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 lžíce 1 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
špetka špetka pálivé papriky - není podmínkou | Paprika pálivá | |
hrst hrst majoránky | Majoránka sušená | |
2 kostky 2 kostky bujónu (dá se koupit originál bujón Halászlé) | Bujón hovězí | 20 g |
pepř celý | Pepř černý | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
5 - 6 5 - 6 rajčat | Rajče červené čerstvé | 330 g |
2 2 čerstvé papriky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
sůl | Sůl mořská | |
0,5 dcl 0,5 dcl oleje | Olej řepkový | 50 ml |
1 - 2 dcl 1 - 2 dcl kečupu | Kečup sladký | 150 ml |