Nutriční hodnoty (Halászlé)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 292 kJ / 1 982 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 200,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 182,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,41 g |
| Tuky | 62,21 g |
| – nasycené | 7,48 g |
| – nenasycené | 51,02 g |
| –– mononenasycené | 33,69 g |
| –– polynenasycené | 17,32 g |
| ––– omega 3 | 5,12 g |
| Vláknina | 24,31 g |
| Cholesterol | 600 mg |
| Sodík | 2,80 g |
| Sůl | 6,92 g |
| Sacharidy | 145,53 g |
| – cukry | 82,19 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Cca 1 kg 1 kg ryby (i plevelných) | Treska filet | 1000 g |
| 1 1 kapří hlava | Kapr hlava | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| špetka špetka pálivé papriky - není podmínkou | Paprika pálivá | |
| hrst hrst majoránky | Majoránka sušená | |
| 2 kostky 2 kostky bujónu (dá se koupit originál bujón Halászlé) | Bujón hovězí | 20 g |
| pepř celý | Pepř černý | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 5 - 6 5 - 6 rajčat | Rajče červené čerstvé | 330 g |
| 2 2 čerstvé papriky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 0,5 dcl 0,5 dcl oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| 1 - 2 dcl 1 - 2 dcl kečupu | Kečup sladký | 150 ml |