Nutriční hodnoty (Podzimní chléb)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 002 kJ / 1 674 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,89 g |
| Tuky | 72,57 g |
| – nasycené | 11,53 g |
| – nenasycené | 60,49 g |
| –– mononenasycené | 50,82 g |
| –– polynenasycené | 9,67 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 16,30 g |
| Cholesterol | 9 mg |
| Sodík | 6,48 g |
| Sůl | 16,15 g |
| Sacharidy | 211,99 g |
| – cukry | 32,30 g |
| ––– laktóza | 7,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
| 150 ml 150 ml mleka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 70 g 70 g rozpusteneho tuku ( ja dala oliv.olej ) | Olej olivový | 70 ml |
| 2 2 rozmackane uvarene brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 1 jemne nastrouhane jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 200 g 200 g hl.mouky | ||
| 240 g 240 g celozrnne mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 240 g |
| 100 g 100 g zitne | ||
| 2 lzicky 2 lzicky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 1 lzicka 1 lzicka cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1,5 lzicky 1,5 lzicky drozdi | Droždí pekařské lisované | 7.5 g |
| kmin | Kmín | |