Nutriční hodnoty (Podzimní křehký koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 720 kJ / 5 430 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,90 g |
| Tuky | 225,21 g |
| – nasycené | 137,21 g |
| – nenasycené | 80,79 g |
| –– mononenasycené | 69,11 g |
| –– polynenasycené | 11,68 g |
| ––– omega 3 | 1,41 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 897 mg |
| Sodík | 201 mg |
| Sůl | 0,69 g |
| Sacharidy | 765,50 g |
| – cukry | 375,47 g |
| ––– laktóza | 2,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 dkg 50 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 25 dkg 25 dkg másla | Máslo kravské | 250 g |
| 15 dkg 15 dkg moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 lžíce 2 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 50 dkg 50 dkg strouhaných jablek | Jablko čerstvé | 500 g |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 15 dkg 15 dkg cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| hrst hrst rozinek | Rozinky | |
| švestky | Švestky čerstvé |