Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie7 167 kJ /
1 713 kcal
Bílkoviny109,01 g
– z toho živočišné bílkoviny100,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,21 g
Tuky117,33 g
– nasycené44,83 g
– nenasycené57,75 g
–– mononenasycené45,46 g
–– polynenasycené12,30 g
––– omega 30,43 g
Vláknina14,50 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 290 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy52,30 g
– cukry10,20 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g vepřové krkovice Vepřová krkovice 500 g
50 g 50 g vepřového sádla Sádlo vepřové 50 g
5 stroužků 5 stroužků česneku Česnek čerstvý 35 g
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky (na zaprášení výpeku) Mouka pšeničná hladká 10 g
mletý pepř (dle chuti) Pepř černý mletý
kmín (dle chuti) Kmín
sůl (dle potřeby) Sůl mořská
375 g 375 g kysaného zelí Zelí bílé kvašené 375 g
70 g 70 g slaniny Špek 70 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
3 lžíce 3 lžíce cukru krupice Cukr bílý 36 g
2 lžíce 2 lžíce octa (nebo dle chuti) Ocet lihový 30 ml
2 lžíce 2 lžíce hrubé mouky (na zaprášení) Mouka pšeničná hrubá 30 g
1 lžíce 1 lžíce vepřového sádla Sádlo vepřové 15 g
drcený kmín (dle chuti) Kmín mletý
sůl (dle potřeby) Sůl mořská
200 ml 200 ml vody (nebo dle potřeby) Voda 200 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.