Nutriční hodnoty (Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 167 kJ / 1 713 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,21 g |
| Tuky | 117,33 g |
| – nasycené | 44,83 g |
| – nenasycené | 57,75 g |
| –– mononenasycené | 45,46 g |
| –– polynenasycené | 12,30 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 14,50 g |
| Cholesterol | 299 mg |
| Sodík | 290 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 52,30 g |
| – cukry | 10,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřové krkovice | Vepřová krkovice | 500 g |
| 50 g 50 g vepřového sádla | Sádlo vepřové | 50 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky (na zaprášení výpeku) | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
| kmín (dle chuti) | Kmín | |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| 375 g 375 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 375 g |
| 70 g 70 g slaniny | Špek | 70 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 lžíce 3 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 36 g |
| 2 lžíce 2 lžíce octa (nebo dle chuti) | Ocet lihový | 30 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hrubé mouky (na zaprášení) | Mouka pšeničná hrubá | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vepřového sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| drcený kmín (dle chuti) | Kmín mletý | |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| 200 ml 200 ml vody (nebo dle potřeby) | Voda | 200 ml |