Nutriční hodnoty (Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 167 kJ / 1 713 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 100,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,21 g |
Tuky | 117,33 g |
– nasycené | 44,83 g |
– nenasycené | 57,75 g |
–– mononenasycené | 45,46 g |
–– polynenasycené | 12,30 g |
––– omega 3 | 0,43 g |
Vláknina | 14,50 g |
Cholesterol | 299 mg |
Sodík | 290 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 52,30 g |
– cukry | 10,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g vepřové krkovice | Vepřová krkovice | 500 g |
50 g 50 g vepřového sádla | Sádlo vepřové | 50 g |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky (na zaprášení výpeku) | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
sůl podle potřeby | Sůl mořská | |
mletý pepř podle potřeby | Pepř černý mletý | |
kmín podle potřeby | Kmín | |
3/4 sáčku 3/4 sáčku kysaného zelí (375 g) | Zelí bílé kvašené | |
1 lžíce 1 lžíce vepřového sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
70 g 70 g slaniny | Špek | 70 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 lžíce 3 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 36 g |
2 lžíce 2 lžíce octa podle chuti | Ocet lihový | 30 ml |
2 lžíce 2 lžíce hrubé mouky (na zaprášení) | Mouka pšeničná hrubá | 30 g |
sůl podle chuti | Sůl mořská | |
drcený kmín podle potřeby | Kmín mletý | |
200 ml 200 ml vody (podle potřeby) | Voda | 200 ml |