Nutriční hodnoty (Podzimní jablečník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 690 kJ / 3 750 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,30 g |
| Tuky | 157,87 g |
| – nasycené | 33,63 g |
| – nenasycené | 107,57 g |
| –– mononenasycené | 59,31 g |
| –– polynenasycené | 48,26 g |
| ––– omega 3 | 5,50 g |
| Vláknina | 25,70 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 854 mg |
| Sůl | 3,21 g |
| Sacharidy | 500,45 g |
| – cukry | 292,72 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 240 g 240 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 240 g |
| 240 g 240 g krystalového cukru | Cukr bílý | 240 g |
| 500 g 500 g nahrubo nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 500 g |
| 50 g 50 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 50 g |
| 150 g 150 g rostlinného tuku nebo másla | Margarín | 150 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 2 prášky do pečiva | Kypřící prášek | 24 g |
| tuk | Margarín | |
| hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá |