Nutriční hodnoty (Vlašský salát II)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 878 kJ / 1 405 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,62 g |
| Tuky | 113,04 g |
| – nasycené | 19,48 g |
| – nenasycené | 84,90 g |
| –– mononenasycené | 23,98 g |
| –– polynenasycené | 60,92 g |
| ––– omega 3 | 1,23 g |
| Vláknina | 32,13 g |
| Cholesterol | 226 mg |
| Sodík | 2,60 g |
| Sůl | 6,18 g |
| Sacharidy | 55,17 g |
| – cukry | 12,46 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g uvařených brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 100 g 100 g netučného měkkého salámu | Měkký salám | 100 g |
| 1 1 větší sladkokyselá okurka | Okurka polní zavařená | |
| 1 1 silnější plátek uvařeného celeru (nebo sterilovaného) | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 1 1 malá uvařená mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | 30 g |
| 120 g 120 g majonézy | Majonéza | 120 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hořčice | Hořčice plnotučná | |
| worcesterová omáčka | Worcestrová omáčka | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky octa | Ocet lihový | 2.5 ml |
| 1 špetka 1 špetka moučkového cukru (nemusí být) | Cukr bílý |