Nutriční hodnoty (Nejchutnější houby v octě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 108 kJ / 265 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,40 g |
| Tuky | 2,64 g |
| – nasycené | 0,23 g |
| – nenasycené | 1,39 g |
| –– mononenasycené | 1,01 g |
| –– polynenasycené | 0,38 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 1,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 14,02 g |
| Sůl | 35,00 g |
| Sacharidy | 57,00 g |
| – cukry | 50,01 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5-2 kg 1,5-2 kg čerstvých hub (čirůvka fialová, pečárka hajní, bedla červenající, václavka) | Hřib čerstvý | 1750 g |
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce soli | Sůl mořská | 15 g |
| 6 kuliček 6 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1/4 1/4 středního celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 menší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 250 ml 250 ml octa | Ocet lihový | 250 ml |
| 750 ml 750 ml vody | Voda | 750 ml |
| 20 g 20 g soli | Sůl mořská | 20 g |
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 7 tablet 7 tablet Spolarinu | E954 - Sacharin a jeho soli | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 1 hřebíček | Hřebíček | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 15 kuliček 15 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky hořčičného semínka | Hořčice žlutá semena | 7.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky koriandru | Koriandr semena | 2.5 g |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| celer | Celer bulva čerstvá | |
| paprika | Paprika bílá čerstvá |