Nutriční hodnoty (Krémová květáková polévka s jarní zeleninkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 979 kJ / 234 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 7,50 g |
| – nasycené | 5,01 g |
| – nenasycené | 2,22 g |
| –– mononenasycené | 2,00 g |
| –– polynenasycené | 0,22 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 0,01 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 200 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 24,63 g |
| – cukry | 24,50 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší květák nebo 1/2 velkého | Květák čerstvý | |
| 1/2 litru 1/2 litru mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| směs zeleniny | Mrkev čerstvá | |
| 2 kostky 2 kostky zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 20 ml |
| malé těstoviny - nemusí být | Těstoviny pšeničné | |
| sůl dle potřeby | Sůl mořská |