Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačková vánočka

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 11. 2020 13:57

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie13 898 kJ / 3 322 kcal
Bílkoviny91,64 g
Tuky108,03 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 1,99 g
Sůl4,88 g
Sacharidy476,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept mám od své maminky. Jak vidíte, vinutí není moje hobby, tak dělám základ ze tří pramenů silnějších, ze tří slabších a nahoře ze dvou. Mezi jednotlivými patry hranou dlaně po celé délce udělám prohlubeň. V případě potřeby zajistím špejlemi. Vánočka je chuťově opravdu dobrá. Pokud již trénujete na Vánoce, doporučuji k vyzkoušení.

Protože každá mouka má jinou savost, pokud to bude nutné, přidáme trošku vlažného mléka nebo vody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Maryje

3. 12. 2020 20:02

Recept jsem vyzkoušela, velice příjemně se s těstem pracovalo a vánočka byla dobrá, ale pro nás to nebylo "ono" a proto zůstanu u svého oblíbeného. Ale bod si jistě zaslouží ;-)

Jitka B

30. 11. 2020 09:26

Vyzkoušeno, velmi rychle mizela. <3

MamlajdaD

16. 11. 2020 15:23

Je nádherná, udělám na zkoušku a ještě dnes to šoupnu do pekárny! :yes::-K<3:yes::-8<3:yes:

Veronika.Hrozna

16. 11. 2020 14:20

To je macek! :-O Krása! :-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, kůra citronová, sůl, rum, smetana ke šlehání, droždí sušené, rozinky, vejce, vejce, mandle

TopRecepty.cz

Šlehačková vánočka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyZ7