Nutriční hodnoty (Houbová čalamáda vhodné jako příloha)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 412 kJ / 3 684 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 76,10 g |
| Tuky | 259,04 g |
| – nasycené | 21,62 g |
| – nenasycené | 226,08 g |
| –– mononenasycené | 159,09 g |
| –– polynenasycené | 66,99 g |
| ––– omega 3 | 20,50 g |
| Vláknina | 170,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 271 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 187,00 g |
| – cukry | 110,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 kg 2 kg hub | Hřib čerstvý | 2000 g |
| 600 g 600 g cibule | Cibule čerstvá | 600 g |
| 900 g 900 g čerstvé papriky | Paprika červená čerstvá | 900 g |
| 1 lahvička 1 lahvička kečupu | Kečup sladký | |
| 1/4 l 1/4 l oleje | Olej řepkový | 250 ml |
| 1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
| 0,5 litru 0,5 litru octa | Ocet lihový | 500 ml |
| 1 1 Deko | Sůl mořská | |
| 22 kuliček 22 kuliček sacharinu | E954 - Sacharin a jeho soli |