Nutriční hodnoty (Vepřová kýta nadivoko)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 307 kJ / 2 224 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 220,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 212,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,24 g |
| Tuky | 101,01 g |
| – nasycené | 41,03 g |
| – nenasycené | 50,94 g |
| –– mononenasycené | 42,78 g |
| –– polynenasycené | 8,16 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 20,27 g |
| Cholesterol | 456 mg |
| Sodík | 2,15 g |
| Sůl | 5,14 g |
| Sacharidy | 60,48 g |
| – cukry | 14,06 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřové kýty | Vepřová kýta | 1000 g |
| 80 g 80 g slaniny | Špek | 80 g |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce Maizeny (kukuřičný škrob) | Škrob kukuřičný | 30 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 22.5 ml |
| 1/4 l 1/4 l červeného vína | Víno červené suché | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 3 ks 3 ks jalovce (rozdrceného) | Jalovec sušený | |
| 3 3 ks bobkového listu | ||
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g |
| 4 ks 4 ks nového koření | Nové koření | |
| 10 ks 10 ks pepře | Pepř černý | |
| 1 lžička 1 lžička zázvoru mletého | Zázvor sušený mletý | 5 g |
| slunečnicový olej | Olej slunečnicový |